Коларова иска нов учебник по история за 3-ти клас, против е да се ходи без GSM в училище

116888
Коларова иска нов учебник по история за 3-ти клас, против е да се ходи без GSM в училище
Снимка: БГНЕС

Замислям се как точно ще се изпълни евентуалната забрана за ползване на мобилни телефони и смартфони в училище. Може би тези учебни заведения, които поискат да въведат тази забрана, ще трябва да помислят как да променят обзавеждането – да се сложат например кутии, където да се събират телефоните. Това заяви служебният министър на образованието доц. Румяна Коларова.

В никакъв случай не е редно да се забрани тотално да се носят телефони в училище. Моята внучка вече ходи на училище и едно от първите неща, които направихме, беше да ѝ купим GSM, сподели доц. Коларова. И добави – като преподавател в университета винаги съм се притеснявала студентите, след като ги караме да си оставят телефоните, за да не преписват, да не вземат после нечий друг телефон.

Историците искат преразглеждане на учебниците по история

Редица родни историци настояха за преосмисляне на политиката в областта на възпитанието на подрастващите чрез обучението по българска...

На дете в трети клас много трудно можеш да му разкажеш ключови моменти от българската история. Така Коларова обясни гледната си точка относно скандалния учебник за трети клас „Човек и общество”. Позицията ми е, че има процедура да се коригира съдържанието на учебника. Част от него ще се коригира, друга няма, но искам да подчертая – искам догодина да има нов учебник, а не да коригираме този, каза образователният министър пред Нова телевизия.

По отношение на средствата за ремонти на учебни сгради Коларова подчерта, че се прави всичко възможно. Нямаме досега сигнал, че някое училище няма да заработи на 15 септември, каза тя. Но уточни, че има случаи, при които ще работи само част от учебна сграда – например един етаж, а друг ще е в ремонт.

Образователният министър призна, че учителите имат проблеми в намирането на децата от малцинствата на възраст, на която трябва да тръгнат на училище. И не се съгласи, че след като във ВУЗ-овете има 72 хил. места, а за тях се борят по-малко от 50 хил. кандидати, това девалвира образованието. Имаме нужда от реформа, подчерта тя и вече се работи по стратегията за висше образование.

Не мога да си представя 15 септември без нито едно цвете. Така Коларова коментира идеята на едно шуменско училище парите, които се дават за букети, да се съберат за дарение.

Абсурдът Анелия Клисарова

Пълно възмущение от професионална гледна точка изрази един от членовете на Асоциация "Българска книга" (АБК) - управителят на издателст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com