Хороскоп на малкия ученик

52583
Хороскоп на малкия ученик
Снимка: Thinkstock

В навечерието на първия учебен ден много от родителите изпитват притеснения как детето им ще се справи с предизвикателството на училищният процес. Всяко дете си има своите особености, които родителите му познават. Ето и малко помощна информация за децата според тяхната зодия.

Детето Овен е находчиво и много съобразително. Всичко, което се преподава в училище то схваща много бързо и може да усвои дори най-сложния материал.  На Овена винаги му е много интересно да разбере нещо ново и да открива нови хоризонти за себе си. Те обаче не са способни да стоят дълго на едно място и продължително да време да учат едно и също. За това, за да са успешни в училище за тях е важно да не губят интерес към избраната тема. Те винаги имат любим предем, който много им харесва. Предаността към него може дори да прерасне във фанатизъм. В бъдеще такова дете може да стане учен или изследовател и да посвети живота си на избраната наука. Тъй като имат повишена активност физическото е една от любимите им дисциплини.

Не бива да се дразните на детето Телец ако непрекъснато пита едно и също по няколко пъти, когато пише домашните си. Това съвсем не означава, че не е разбрал урока. То просто иска да се увери в това, че е разбрал правилно, за да не се връща отново към него.  Детето Телец има нужда  да бъде непрекъснато мотивирано за ученето така, че то непрекъснато на предизвиква интерес  у него. Най-голямо внимание трябва да бъде обърнато на умението му да изразява мислите си. Ако през първите години не го научите да си пише редовно домашните, то рискувате да имате сериозни проблеми с този ученик. Любими предмети Телците нямат.

Близнаците са съобразителни деца. Те много лесно и бързо усвояват информацията. На пръв поглед може дави се стори, че учениците Близнаци нямат никакви проблеми с ученето. Покрай уроците те може да се заемат и с други извънкласни занимания. Всичко ще бъде добре усвоено. Особено лесно те учат чужди езици. Това дете може да изучава едновременно няколко езика и при това да не изостава в училище. Родителите му обаче трябва да помнят, че усвоените от него знания са повърхностни и ще бъдат забравени скоро. Затова за Близнаците е важно постоянно да повтарят и затвърждават знанията си.

Раците са много добри разказвачи.
Ако трябва да напишат съчинение, то тяхната история ще е най-интересна и съдържателна. Не се съмнявайте, че те непременно ще се опитат да украсят историята си. Но това не е с лоша умисъл, а понеже наистина са убедени, че нещата са се случили точно по този начин. Раците много обичат да се ровят в миналото и да разказват за него. С точните науки, обаче, нещата не стоят така добре.

Детето Лъв много трудно усвоява информация, когато е само, затова пък в група работи всеотдайно. Затова ако искате вашето Лъвче да се учи добре дайте му възможност да прекарва повече време в училище сред децата. Идеалният вариант е да си пише домашните също в училище заедно с другите деца. Това е така, защото Лъвът по подразбиране трябва да е първи и най-добрият! Но такъв той може да бъде само сред съучениците си, а не сам. Това дете не се притеснява да излезе на дъската и да разказва урока, дори ако изобщо не е подготвен. Най-добре талантите му се разкриват на уроците по пеене и рисуване.

Знакът Дева се отличава от останалите със способността си да схваща и анализира огромен обем от информация. Те не винаги успяват да изразят мислите си точно, но това именно заради изобилието от идеи.  В съчиненията си са склонни да се изразяват с дълги и сложни изречения, затова учителите не винаги могат да ги разберат правилно. Затова пък там, където има дълги и сложни формули няма равни на Девите. Предмети като физика, химия са най-близки за тях. Детето Дева трудно вярва на дадено твърдение, затова непрекъснато задава въпроси, повечето от тях – неудобни. Те просто искат да достигнат до същината на въпроса.

Не може да се каже, че Везните учат по-лошо или по-добре от другите представители на зодиака. Основният им проблем е в това, че като дълбоко социални същества, те трудно възприемат информацията от книги или енциклопедии. По-лесно усвояват уроците, които протичат под формата на диалог между учителя и ученика. Т.е. вместо да ги карате да четат, по-добре им обяснете добре веднъж. Не се съмнявайте – Везните са отлични ученици, които може да станат прекрасни учители.  Когато разказват нещо, то те се стараят така да го направят, че информацията да не е противоречива. Умеят да отстояват гледната си точка и винаги изслушват и другата. Повече от всички ги тегли към хуманитарните науки.

Да научи стихотворение за половин час или да си спомни какво е разказвано в клас преди две седмици за  Скорпиона не е проблем. Неговият остър ум е способен да запомни практически всичко. Когато учителят задава въпроси в клас Скорпионът е този, който първи ще вдигне ръка. Това е основното му тактическо преимущество пред останалите знаци. Скорпионите винаги помнят какво, къде и кога нещо е казано и може да си спомнят и най-малките подробности, дори след години.  Но заедно с това, Скорпионът е най-трудният знак, който не винаги е готов да учи и който не признава всеки учител. Когато дойде нов преподавател Скорпионът непременно ще се опита да го „закачи“ и да провери. Ако учителят приеме достойно предизвикателството, той ще намери в лицето на Скорпиона най-добрия си ученик.

Тези малки немирници Стрелците непрекъснато трябва да бъдат занимавани с нещо, за да може да учат нормално и да не пречат на останалите ученици. Може да им дадете да чистят дъската, да поливат цветята, да раздават помагалата – всичко, само и само да бъдат заети с нещо. Най-яркият Стрелец може да бъде назначен за отговорник на класа.  В противен случай той може да стане неформален лидер на класа и да се превърне в потенциален противник на учителя. Стрелците не обичат да ги изпитват на дъската и да отговорят устно. Когато ги изпитват те отговарят максимално кратко и ако може без да стават от чина. Това не е заради мързел или нежелание за учене, а защото с кратки фрази на тях им е по-лесно за изразяват мислите си. Освен това те внимателно подбират думите си, за да не сбъркат. Затова, когато стане въпрос за тестове или изпити Стрелците винаги се стремят да се подготвят добре. Обичат предмети, в които може да се самоизявят.

За учениците от знака Козирог е важно да виждат крайната цел на обучението си. Ако това е средното училище то много ясно трябва да знае какво може да получи от него и как да го използва в бъдеще. Учителите и родителите им винаги трябва да имат ясен отговор. Знаейки целта  Козирогът поставя пред себе си задачата и я решава. Той има добре развита логика. Математиката му се отдава добре. Сред любимите му предмети са геометрията, физиката и всичко, свързано с компютрите.

Малкият Водолей се отличава с нестандартното си мислене. Той не обича да действа по строго установени начини и винаги се опитва да намери алтернативно решение на задачата.  Учителите и родителите никога не могат да знаят за какво точно мисли това дете. Всъщност самите Водолеи също не са убедени.  Неговото поведение е непредсказуемо. То може да отиде в библиотеката за нова интересна книга, а след малко да рита футбол като истински шампион. Тези деца са много любознателни и учителите трябва да използват тази черта на характера им. Нямат склонност към определен предмет. Може да се проявят в най-различни сфери. Единствено към музиката никой от Водолеите не е равнодушен. Много известни музиканти са именно Водолеи.

Децата Риби умеят да слушат много внимателно и лесно запомнят материала. Да бъдат добри ученици за тях не е проблем. Дори ако не разбират нещо, те се опитват да го наизустят. Единственият проблем на Рибите е тяхната разсеяност. Учителите и родителите трябва да внимават за това дали вниманието му е насочено именно към дадения урок. Пропуснатия урок, обаче ще бъде бързо възстановен, благодарение на интуицията му , която при Рибите е много силно развита. Това е случаят, когато ученикът не е отворил учебника, но може да отговори за шестица. Любимите им предмети са литературата и рисуването, тъй като те им дават поле за фантазия и размишления.

Венера в Лъв - романтика и лукс

Планетата на любовта Венера навлезе в знака на Лъва и ще остане там до 5 септември. Лъвът е знак, който обожава вниманието и Венера ще...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com